Feest Tips

by Wicky

Tips & Trucs Voor een succesvol feest

 

Als organisator van een feest steekt u een hoop energie en tijd in de voorbereidingen. Leuk als het allemaal vlotjes verloopt, maar teleurstellend als gasten niet op komen dagen of een andere verwachting hadden van een feest! Onderstaande tips helpen u bij een goede voorbereiding!

Analyseer de samenstelling van de medewerkers binnen het bedrijf. Wat vindt de gemiddelde medewerker leuk om te doen? Als dit erg varieert, peil dan op diverse afdelingen een aantal mensen naar hun mening.

Het is wenselijk een feestcommissie samen te stellen welke bestaat uit medewerkers van verschillende afdelingen van het bedrijf.

Ga niet alleen af op de mening en smaak van de directie of uzelf. Het feest moet vooral voor medewerkers motiverend zijn. Gasten voelen zich vereerd als er gedacht is aan hun wensen.

Stuur minimaal zes weken van tevoren een uitnodiging aan de gasten. Laat de genodigden iets terugsturen, waarbij ze ook dieet-wensen of bijzonderheden kunnen vermelden.

Maak de genodigden enthousiast door promotie op een centrale plaats. Organiseer iets leuks. Maak het aantrekkelijk. Bijvoorbeeld een workshop line-dansen in de bedrijfskantine of Wanted posters. Als er maar over gepraat wordt.

Er zijn handige trucs om het ‘no show’ aantal te beperken: Laat gasten officieel inschrijven. Stuur na de eerste uitnodiging reminder voor het feest. Wees creatief, stuur bijvoorbeeld alvast een leuke verrassing in thema van het feest. (bandana of cowboyhoed). In de week voor het feest verstuurt u een entreekaart met controlestrook (eventueel voorzien van een persoonlijke noot).